Odprto pismo Benjaminu Netanjahuju

Na vsem planetu veljajo univerzalna pravila, univerzalne vrednote, ki zagotavljajo, da se ljudje počutimo dobro, da smo sprejeti, slišani, varni, enakopravni. Za vse te vrednote se leta in leta trudijo starši, vzgojitelji, učitelji, profesorji, verski in politični voditelji.

Kaj se je zgodilo z vami? Kdo je iz vas, vaših generalov in vojakov ustvaril bitja, ki brezčutno pobijajo vse okrog sebe in se hladnokrvno lotijo celo pobijanja otrok in žensk z dojenčki v naročju?

Kot 14- letna deklica sem obiskala Auswitch. Vsa grozodejstva, ki sem jih videla tam, so me zaznamovala za vedno. Dolgih 80 let je ves svet sočustvoval z Judi zaradi vseh grozodejstev, ki jih je doživela skupnost v času nacizma. Nikoli več je bila skupna zaveza. A danes ves svet z grozo v očeh opazuje legalizacijo ubijanja. Vsemu svetu, vsem otrokom tega sveta sporočate, da so vse oblike nasilja in celo hladnokrvno ubijanje nedolžnih ljudi, celo otrok in dojenčkov, sprejemljiva in primerna oblika reševanja konfliktov.

Ustavite se. Ustavite ubijanje. Ta klavnica otrok je nesprejemljiva.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.