Izak Košir

 |  Mladina 52  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, zadnji vikend 2023

Izbor dogodkov

Prismojeni profesorji bluesa

Prismojeni profesorji bluesa
© Miha Fras

Prismojeni profesorji bluesa, Jazz Club, Ljubljanski grad, Ljubljana

29/12 ob 20. uri

Prismojeni profesorji bluesa, ki navdih za svoj prepoznavni slog črpajo pri starih bluesovskih mojstrih, kot so B. B. King, T-Bone Walker in Muddy Waters, pa tudi pri progresivnejših kitarskih virtuozih, kot je Jimi Hendrix, se lahko ob naklonjenem, množičnem občinstvu pohvalijo tudi s tremi studijskimi ploščami. Jazz Club vrata odpre ob 19. uri, glasbeniki nastopijo ob 20. uri, za vstopnice, ki vključujejo tudi povratno vozovnico za vzpenjačo, pa boste odšteli 14 evrov.

Tetkine zimske radosti, Gala Hala, Metelkova

29/12 ob 23. uri

Po nekajletnem predahu se tetkini trije didžeji (Bakto, Woo-D in Borka) vračajo na Metelkovo v prazničnem času odštevanja do novega leta. Tudi tokrat bodo ponudili pisane gruve iz pestre zbirke jugoslovanske muzike, za videospektakel bo poskrbela vizualna mojstrica 5237. Do 23. ure boste za vstopnico odšteli osem evrov, kasneje pa deset.

Sladica Live! & Party, Cvetličarna, Ljubljana

30/12 ob 21. ur

Začetki Sladice segajo v leto 2000, projekt pa se je razvijal od mikstejpa do nastopov didžejev v živo in nato tudi koncertnega benda, ki poleg R & B in soul priredb igra tudi avtorske skladbe. Tokrat bodo Cvetličarno zatresli v razširjeni zasedbi, nato pa bosta za mešalne mize stopila K’Pow in Bayo. Vstopnice po 25 evrov.

Ustanova, Pritličje, Ljubljana

31/12 ob 23.55

Članice kolektiva Ustanova bodo zadnjo noč v letu ponudile spoj alternative in največjih hitov leta. Nastopile bodo Đakka, Mentalika, Balana, Katcha, Minjas, Ajsi in MSN GF. Vstopnice v predprodaji stanejo deset evrov, na dan dogodka pa dvajset. Ne pozabite, da pri žuranju z Ustanovo velja ničta toleranca do seksizma, homo-/bi-fobije, transfobije, rasizma in ksenofobije.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.