Uredništvo

 |  Družba

Zgodovina spolnosti / POŽELENJE

Priskrbite si svoj izvod posebne številke

V sklopu edicij o zgodovini je izšla posebna Mladinina številka POŽELENJE, ki obravnava zgodovino spolnosti ‒ od antike do digitalne dobe. Obvezno branje, polno atraktivnih, zanimivih in poglobljenih tekstov, pa tudi izčrpnih intervjujev s strokovnjaki. Posebna številka je že na voljo pri prodajalcih časopisov in v naši spletni trgovini.

Spolnost je danes politično vprašanje. Zgodovina človeštva in njegove spolnosti pa je dejansko zgodovina upravljanja ženske in še zdaleč ne toliko moške spolnosti. Zato si je tako pomembno zapomniti in imeti pred očmi že omenjeno besedno zvezo »tradicionalna družina«. Spolne vloge, hierarhija med spoloma so pač družbeni konstrukt, proizvod stoletne moči moškega v družbi. Boj za »tradicionalno družino« sicer danes poteka prek napadov na svobodo skupnosti LGBT, tudi migranti domnevno ogrožajo to »tradicionalno družino«, a vse to so le navidezni sovražniki. »Tradicionalno družino« je zamajal zgolj drugačen položaj ženske v družbi, spolnosti in odnosih.

VEČ V POSEBNI ŠTEVILKI POŽELENJE, KI JO NAJDETE TUDI V NAŠI SPLETNI TRGOVINI >> 

MLADINA ZGODOVINA: POŽELENJE

MLADINA ZGODOVINA: POŽELENJE
© Mladina

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.