Uredništvo

 |  Politika

»To potezo Izraela razumem kot poskus vplivanja na demokratične in politične procese«

IZJAVA DNEVA

"To, da takšno vabilo prihaja po tem, ko je Slovenija jasno zavzela stališče miru in obsodila izraelske kršitve mednarodnega humanitarnega in vojnega prava zaradi genocida, ki trenutno poteka nad Palestinci s strani Izraela, in desetletja trajajočega apartheida, ni presenetljivo:"

"Glede na to, da je tudi predsednik vlade Robert Golob, kot predstavnik celotne vlade in države, večkrat poudaril, da je Slovenija zavezana mirovnemu procesu na Bližnjem vzhodu ter da si bomo kot država, tudi v luči pravkar začetega nestalnega članstva v Varnostnem svetu OZN, prizadevali za uveljavitve rešitve dveh držav, razumem to potezo države Izrael kot poskus vplivanja na demokratične in politične procese, ki bi vodili k omenjenima ciljema."

(Vodja poslanske skupine stranke Levica Matej Tašner Vatovec o tem, da izraelsko veleposlaništvo v Sloveniji vabi izbrane poslance na predvajanje neobdelanih posnetkov napada na Izrael, ki se je zgodil 7. oktobra 2023; na omrežju X)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.