STA

 |  Svet

»Rusija je podvojila proizvodnjo streliva za zračno obrambo«

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva je Rusija ob tem povečala tudi proizvodnjo lanserjev za sisteme zračne obrambe S-300 in buk

Rusija je podvojila proizvodnjo streliva za sisteme zračne obrambe, je med torkovim obiskom proizvodnih obratov v Jekaterinburgu povedal ruski obrambni minister Sergej Šojgu. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva je Rusija ob tem povečala tudi proizvodnjo lanserjev za sisteme zračne obrambe S-300 in buk.

Omenjene lanserje naj bi začeli uporabljati še letos. Ruski obrambni minister in njegovo ministrstvo ob tem nista navedla podrobnejših podatkov o povečanju proizvodnje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ruski sistemi zračne obrambe so se sicer v preteklosti večkrat izkazali za pomanjkljive v obrambi pred napadi ukrajinskih brezpilotnih letalnikov. Med drugim so zatajili med napadi na rafinerije nafte.

Po poročanju ruske tiskovne agencije Interfax je Šojgu v Jekaterinburgu na Uralu pregledal tudi proizvodnjo oborožitvenih sistemov iskander in manevrirnih raket kalibr, pred katerimi se Ukrajina težko brani. Zlasti rakete, ki jih izstreljuje sistem iskander, so ji doslej povzročile hude izgube.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.