STA

 |  Politika

Ministrica Dominika Švarc Pipan stranki SD poslala izstopno izjavo

Za potezo se je odločila po sporu, ki je med njo in vodstvom stranke nastal ob razkritju spornega nakupa stavbe na Litijski

Dominika Švarc Pipan, ministrica za pravosodje

Dominika Švarc Pipan, ministrica za pravosodje
© Tamino Petelinšek / STA / Gov.si

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je stranki SD danes poslala izstopno izjavo, je potrdila za STA. Za slednje se je odločila po sporu, ki je med njo in vodstvom stranke nastal ob razkritju spornega nakupa stavbe na Litijski.

Švarc Pipan se je ob današnji razpravi o poteh za izhod iz krize, ki so jo opravili v SD, oglasila tudi na Facebooku. Tam je zapisala, da verjame v socialno demokracijo, ne verjame "pa več v njeno spoštovanje znotraj - vodstva - stranke SD".

"Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar."

Dominika Švarc Pipan,
ministrica za pravosodje v odstopu

"Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks. A vabila na današnjo sejo konference SD, čeprav sem njena članica, nisem prejela. Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar," je zapisala.

Dodala je, da se z izključevanjem stranke SD ne da rešiti. "Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več," je dodala.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.