STA

 |  Svet

»Izrael teh pozivov ne more več ignorirati«

Nevarne posledice morebitnega kopenskega vdora v Rafo

Načrtovani izraelski vojaški napad na mesto Rafa na jugu Gaze, ki je zadnje zatočišče za več kot milijon Palestincev, bi lahko vodil v pokol, je v danes v New Yorku opozoril vodja humanitarne službe ZN Martin Griffiths, poroča AFP.

"Mednarodna skupnost je opozarjala na nevarne posledice morebitnega kopenskega vdora v Rafo. Izraelska vlada teh pozivov ne more več ignorirati. Vojaške operacije v Rafi bi lahko privedle do pokola v Gazi," je dejal Griffiths.

"Mednarodna skupnost je opozarjala na nevarne posledice morebitnega kopenskega vdora v Rafo. Izraelska vlada teh pozivov ne more več ignorirati. Vojaške operacije v Rafi bi lahko privedle do pokola v Gazi."

Martin Griffiths,
vodja humanitarne službe ZN

Pred novo humanitarno katastrofo po morebitnem napadu na Rafo je že v petek posvaril generalni sekretar ZN Antonio Guterres, njegov tiskovni predstavnik Stephane Dujaricc pa je danes dejal, da v Gazi ni več nobenega varnega kraja za civiliste.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.