Uredništvo

 |  Politika

»Z močjo ni nič narobe, če ne stopi v glavo«

IZJAVA DNEVA

"Nič ni narobe s tem, da je župan odločen. Prav nasprotno – vodja mora biti odločen. A mora biti tudi pripravljen poslušati nasprotne argumente. Resno poslušati, ne le pro forma, ker je v upravnih postopkih pač predpisana javna razprava ali ker nasprotna stran z medijskim pritiskom izsili sestanek. Malce nerodno je tudi, da glede tem, pri katerih ljubljanski župan brez debate vztraja pri svojih rešitvah, meščani niso več prepričani, ali so te res v prid javnosti (ker nenazadnje je županovanje služba v imenu ljudi), ali pa gre nemara le za cepetanje človeka, ki ima večino svojega življenja v rokah moč odločanja. Tudi z močjo ni nič narobe, če ne stopi v glavo. V trenutku, ko je človek na politični oblasti prepričan o svoji nezmotljivosti in zanika glasove drugačnega razmišljanja, pa ni več dober vodja, temveč le še samovoljni paš."

(Novinarka Mateja A. Hrastar v Dnevnikovem komentarju o tem, da župan Zoran Janković vztraja pri stališču o združevanju ljubljanskih vrtcev)

Zoran Janković, ljubljanski župan

Zoran Janković, ljubljanski župan
© Miha Fras

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.