Uredništvo

 |  Politika

»Razumevanje družbenih razsežnosti lastnega delovanja ni močna stran slovenskega zdravništva«

IZJAVA DNEVA

"Razumevanje družbenih razsežnosti lastnega delovanja ni močna stran slovenskega zdravništva. To se je pokazalo tudi v zadnji izjavi Damjana Polha, dostojnega Kuštrinovega naslednika na čelu Fidesa. Rekel je, da vlada s pogajanji z zdravniki ne misli resno. Da gre samo za predstavo za medije in javnost. Da bi vlada lahko takoj prekinila zdravniško stavko. Ker je vsa krivda za stavko na njeni strani."

"Res je, vlada je kriva za marsikaj. Toda za nadaljevanje stavke zdravnikov je krivo zdravništvo. Ki je med zaslužiti več denarja in opravljati svoj poklic v skladu s profesionalno etiko izbralo denar. Med pomočjo bolnim in več denarja se je odločilo za več denarja. Zato je krivo zdravništvo. Kriv je sleherni zdravnik osebno, ki stoji za odločitvijo, da je denar pomembnejši. "

(Antropologinja in kolumnistka Vesna V. Godina v Večerovi kolumni o tem, če bi vlada popustila finančnemu izsiljevanju slovenskega zdravništva, bi v Sloveniji v resnici vladali zdravniki)

Protestna akcija združenih organizacij za zaščito pacientov pred poslopjem Vlade RS

Protestna akcija združenih organizacij za zaščito pacientov pred poslopjem Vlade RS
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.