Uredništvo

 |  Družba

»Danes ljudje niso več vajeni dežurati tako dolgo, kot je bilo včasih normalno«

IZJAVA DNEVA

"Pri nas na oddelku ni nihče umaknil soglasja. Nikoli ga ni nihče umaknil. Naši bolniki so tako delikatni, da mi na kraj pameti ne pade, da bi ogrožal njihovo zdravje na tak način. Nekoga s sumom na resno krvno bolezen pregledamo takoj. Gre za onkološke bolnike, tu ni pardona. Stavka gor ali dol."

"Danes ljudje niso več vajeni dežurati tako dolgo, kot je bilo včasih normalno. Saj ne rečem, da je bilo to prav, ni bilo, vendar smo tako dežurali. Sistem bi po aktivaciji umika soglasij nekaj časa še deloval, ko pa bi film počil še tistim, ki bi ostali v sistemu, pa bi lahko prišlo do razpada. Tudi dežurne službe, kar bi bila katastrofa.

(Predstojnik kliničnega oddelka za hematologijo ljubljanskega kliničnega centra in predavatelj na ljubljanski medicinski fakulteti dr. Samo Zver v intervjuju za Nedelo o tem, da naj bi se največja zaostritev stavke zgodila po 1. marcu, ko bodo nekateri zdravniki aktivirali preklic soglasij za nadurno delo)

Protestna akcija združenih organizacij za zaščito pacientov!

Protestna akcija združenih organizacij za zaščito pacientov
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.