Uredništvo

 |  Politika

»Mislim, da moram vztrajati. Sploh v tej situaciji ni čas, da zdaj izgubimo ministra.«

IZJAVA DNEVA

"Vlada je imenovala pogajalsko skupino, ki se pogaja s Fidesovo pogajalsko skupino. Kar se tiče pa neformalnih pogovorov s Fidesom, pa se jih seveda tako jaz kot predsednik vlade, kar sva tudi že povedala, vključujeva. In mislim, da se moramo tudi na naši strani zelo potruditi, mogoče razmišljati tudi o kakšnih novih rešitvah. Na primer mediacija je ena taka stvar, ki bi morda premaknila stvari naprej."

"Sprejeli smo interventni zakon, sprejeli smo uredbo z zelo dobrimi ukrepi, uspeli smo nekako zastaviti prenovo sistema nujne medicinske pomoči, uredili smo tudi veliko drugih stvari, ki so bile odprte na ministrstvu, tako da za zdaj ne vidim razloga, zakaj ne bi vztrajala. Mislim, da moram vztrajati. Sploh v tej situaciji ni čas, da zdaj izgubimo ministra."

(Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel v oddaji Vroči mikrofon na Valu 202 o krizi slovenskega zdravstvenega sistema, ki jo dodatno zaostruje stavka zdravniškega sindikata Fides)

Valentina Prevolnik Rupel

Valentina Prevolnik Rupel
© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.