Uredništvo

 |  Svet

»V resnici smo že globoko v hibridni vojni z Rusijo«

IZJAVA DNEVA

"Ena od možnosti, zakaj se danes tem pogovarjamo, je ta, da gre v resnici za vrsto pritiska na Rusijo. Z namenom, da bi ta razumela, da je možna tudi neka nova raven tega spopada. Če to drži, potem to vzbuja tudi upravičene dileme znotraj Evrope o tem, kaj pravzaprav to pomeni. Macronova teza je torej vnovič odprla osnovno razpravo-kako daleč smo pripravljeni iti v boju zoper Rusijo."

"Zaenkrat imamo še vedno možnost, da sami interpretiramo, kaj to pomeni, oziroma lahko glede tega sami sebi lažemo. V resnici smo že globoko v hibridni vojni z Rusijo, nismo pa še tam še fizično, zaradi tega lahko marsikdo pač zaključi, da še nismo v vojni."

(Obramboslovec Iztok Prezelj o tem, da se prah, ki so ga dvignile besede francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki ne izključuje možnosti napotitve zahodnih vojaških enot v Ukrajino, še vedno ni polegel; via Večer)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.