STA

 |  Kultura

Glastonbury / Letos v ospredju pevke

Največji britanski glasbeni festival Glastonbury se po lanskih kritikah zaradi prevelikega števila moških kot glavnih gostov festivala letos zanaša predvsem na ženske izvajalke

Dua Lipa

Dua Lipa
© Flickr

Največji britanski glasbeni festival Glastonbury se po lanskih kritikah zaradi prevelikega števila moških kot glavnih gostov festivala letos zanaša predvsem na žensko energijo. V ospredju večdnevnega festivala konec junija na jugozahodu Anglije bodo tako zvezdniške pevke Dua Lipa, SZA, Shania Twain in Cyndi Lauper.

Znova bo nastopila tudi britanska skupina Coldplay, nad katero je zelo navdušen ustanovitelj festivala Glastonbury Michael Eavis. Ta je po poročanju britanskega The Guardian nekoč dejal, da lahko člani skupine kadarkoli "pokličejo in opravijo molžo" na njegovi farmi, kjer poteka festival.

Coldplay bodo tako letos nadaljevali svoje dolgoletno sodelovanje s festivalom in bodo postali prva skupina s petkratnim nastopom na odru Piramida, še piše britanski časnik na svoji spletni strani.

Na festivalu, ki bo od 26. do 30. junija, pričakujejo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa okoli 200.000 obiskovalcev. Zanje bodo pripravili skupno okoli 3000 nastopov.

Standardne vstopnice po 355 funtov (416 evrov) za letošnji festival so že razprodali in to zgolj v eni uri. Lani so na festivalu Glastonbury med drugim kot svoj "zadnji koncert" v Angliji imeli Arctic Monkeys, Guns N' Roses in Elton John.

GwqJX3ZjRrs

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.