Uredništvo

 |  Družba

Kako osvoboditi zgodbo o Sloveniji mitov, ki so jih druga o drugi napisale politične elite

IZJAVA DNEVA

"Tranzicijskim povzpetnikom ni uspelo le prevzeti oblasti in vpeljati novih oblik podrejanja, njihov glavni dosežek je v tem, da so za seboj zabrisali vse sledi. Ostali so junaki, funkcionarji, po katerih se imenujejo človekoljubne fundacije, in poslovneži, ki predavajo srednješolcem o receptih za uspeh. Občasno nam ob naših stiskah pokažejo na kako tarčo – desnica pravi, da je inflacijo zakuhal Golob ali da je poplave povzročila Nika Kovač, liberalci pravijo, da vam je svobodo ukradel veliki lutkar Janez Janša. Nič od tega pa ne more prinesti sprememb v življenja zatiranih. Položnice, odločbe, dopisi in obvestila še kar naprej prihajajo, emancipacije ni nikjer na vidiku. In prav v tem leži izziv delavskega razreda – kako osvoboditi zgodbo o Sloveniji mitov, ki so jih druga o drugi napisale politične elite, in razumeti, kaj se nam je zares zgodilo."

(Miha Blažič-N'toko, glasbenik, publicit in aktivist, o tem, da imajo vsi, ki so poganjali tranzicijske procese krvave roke; via disenz.net)

Zborovanje Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve na Trgu republike

Zborovanje Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve na Trgu republike
© Luka Dakskobler

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.