Ivan Ilovar

 |  Mladina 12  |  Konzum

Restavracija Tabor, Podbrezje

Pri ljubitelju

  • ocena: 4 / 5

komandni most

komandni most
foto: Pastirica

Skozi Podbrezje vodi stara cesta med Naklom in Podnartom, odcepa z avtoceste sta označena, tako tudi pot do Tabora. Mirko in ekipa se trudijo od poldneva do desetih zvečer, ob petkih in sobotah do enajstih, ob nedeljah pa le do osmih zvečer. Telefon za priporočljive rezervacije: 04 533 01 31.

Specialitete:

jadranska riba, kapesante velikanke in posebej škampi, po naročilu pade tudi kaj izpod peke.

Vina:

buteljke od tu in tam, zaupajte Mirku in vse se bo dobro izteklo. Žganjeljubom se ne bo odveč sprehoditi med izbranimi napoji, vilijamovko, tepkovcem, brinjevcem, iško travarico...

Taborili smo za nekaj čez 70 € po osebi.

Pa ne, da bi hotelo Konzumovo vrhovništvo tako kmalu po obisku italijanskega vzeti mero še domačemu ponudniku prepariranega morskega življa. Ne. Pričujoči zapis je prej plod šepave logistike in spleta naključij, zaradi katerih se je Ilovarjev trio tisto nedeljo znašel na Gorenjskem, lačen in iščoč primerno postojanko. Pomanjkljivo načrtovanje pa je tokrat obrodilo z uspehom, ki ga je bilo slutiti že po prvih korakih v restavraciji Tabor, prijetnem kvartirju žepnih dimenzij. Če so Ilovarjevemu triu takoj zbudile apetit vonjave, ki jih oddaja kuhinja in mu je bilo po uvodnem šilcu travarice na brez postavljaštva urejenem vrtu žal, da se ni oglasil, ko sije sonce, je piko na i postavil nastop šefa, Mirka Bodirože. Eno so oštarije, s katerimi se moraš ukvarjati, nekaj povsem drugega pa tiste, kjer se samo prepustiš modremu vodstvu. Ki ti zna, izurjeno v veščini strežbe, podrobno seznanjeno z recepturami in surovinami in poučeno glede vina, samo speljati obed, da se ne zgane niti trepalnica, bognedaj obrv. Mirku, ki vidno uživa v svoji vlogi, košti in vinu, ki ju ponuja, je štrena držala zelo zelo dolgo, saj Tabor temelji na trdnih osnovah, na prvorazrednih sestavinah in minimalnih intervencijah, ki naj le poudarijo okus ponujene ribe, školjk in mehkužcev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: