Max Modic

5. 6. 2008  |  Mladina 23  |  Kultura  |  Plošča

Niet: Bil je maj 1983-2008

2008, Menart

 

 

Spet je bil maj in čas za aktualno vprašanje: premoremo kaj, kar bi s starimi časi rajcalo in obenem kultno odzvanjalo? Po Pankrtih je tu zdaj še temačnejša zapoved našega glasbenega osamosvajanja: Niet. Obogateni, prečiščeni ponatis ponatisa razgrabljenega ploščka, ki obuja vse različice te zasedbe ter skompilira vse njene hite oziroma prvinske izbruhe nelagodja, ki so kalili jeklo slovenskega panka in hardkora. Tu so, ker ste vi tako želeli. In dobro ste želeli. Spomnimo se, Niet je državo, oblast, socializem, revolucijo in manipulacijo prvi strnil v eno samo besedo, ki se tudi v novem sistemu sliši enako: depresija. Ter jo iz zatohlih garaž prek Novega rocka ponesel med ljudi. Žlahtna zapuščina benda, ki je nekoč že vedel, da ne bo razpadel, dokler bo med publiko zanimanje zanj, in da nima smisla delati tistega, kar niti občinstvu niti njemu samemu ne bo všeč. Antologijsko.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.