dr.um

 |  Mladina 46  |  Kultura  |  Plošča

Utah Jazz: It's A Jazz Thing

2008, Liquid V

+ + + +

 

 

Juta džez nima zveze z jazzom, ampak z drum and bassom; in to tistim liquid funk sorte (nekateri jo imenujejo tudi fast soul), ki je tokrat bolj žlahtna kot ponavadi. Mlademu producentu, ki na dokumentih navaja ime Luke Wilson, je po nekaj letih izdajanja vinilk končno uspelo zložiti debi album, ki je več kot soliden prvenec. Na nekaterih mestih popolnoma spominja na boljše izdaje skupine London Electricity, le da je Luke po producentski plati morda malce bolj speven, so(n)čen in nadgrajuje na dobrem valu svoje melodike, namesto da bi zgolj reeditiral. Delno koketiranje z drugimi žanri je mehkobno, organsko in nevsiljivo, album pa kot celota izzveni kompaktno in prinaša prgišče pevalic in hitov za likvidaše. Polnodušno.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.