|  Mladina 47  |  Kultura

Revolver

Novi dnevnik? - Po neuradnih informacijah naj bi potekale resne priprave na zagon novega slovenskega dnevnika, ki naj bi bil po političnem profilu bližje strankam slovenske desnice; te naj bi projekt tudi podpirale. Projekt naj bi pripravljala kontroverzna direktorica Slovenske tiskovne agencije Alenka Paulin, ki je nedavno podala odstopno izjavo, potem pa jo je presenetljivo umaknila, in urednik notranjepolitične redakcije na isti agenciji Uroš Urbanija, ki je v preteklosti največ delal za katoliške medije. Paulinova in Urbanija naj bi že novačila kadre, vendar ni znano, ali so med njimi tudi skrivnostni pisci predvolilnih projektov SDS, Slovenski tednik in Ekspres, ki sta po volitvah prenehala izhajati. Polpretekla zgodovina sicer beleži dva dnevnika, ki sta se deklarirala kot naklonjena desnici, Slovenec in Jutranjik, ki pa sta propadla, slednji že celo po le mesecu dni izhajanja.

Resnična "Resnična resničnost" - TVS bo decembra po dvanajstih letih najverjetneje ukinila izobraževalno oddajo Resnična resničnost, ki je bila sprva namenjena računalništvu, zadnje leto pa vsem digitalnim tehnologijam. Po neuradnih podatkih je urednica odločitev o ukinitvi oddaje sprejela potem, ko se je izkazalo, da je TVS zlahka našla skupno okoli štiri milijone evrov za nadaljevanki Brat bratu in Strasti, ni pa želela zagotoviti dodatnih 50.000 evrov za izobraževalni program, katerega celoletni proračun tako ostaja milijon evrov. Ker so skoraj vsa “izobraževalna” sredstva namenjena dokumentarcem, bo poslej na sporedu le še ena redna izobraževalna oddaja - Turbulenca.

Festival strpnosti - Od 29. novembra do 6. decembra bo v Slovenski kinoteki v Ljubljani potekal 24. festival lezbičnega in gejevskega filma, najstarejši tovrstni festival v Evropi. Med 4. in 7. decembrom bo festival gostoval tudi v kinu Metropol Celje in MKC Koper.

Raperska kriza - Ameriški raper 50 Cent je preložil izdajo svojega zadnjega albuma (s simboličnim naslovom) Before I self-destruct z letošnjega na naslednje leto, bojda zaradi svetovne finančne krize. “Časi so težki, vsi poskušajo preživeti s tem, kar imajo,” je ugotavljal 50 Cent, ki bi se v skladu s finančno krizo zdaj lahko preimenoval v 2 Cents. Še dva raperja sta preložila izdajo svojega albuma na naslednje leto, in sicer Jay Z ter Eminem. Kdaj bo tovrstna finančna kriza (pri)zadela tudi Slovenijo?

Facebookov party - 29. novembra bo v izolski Ambasadi Gavioli potekal prvi Mega Party Facebook Slovenija, na katerem se bodo družili uporabniki spletne skupnosti Facebook ter kjer bodo nastopili Magnifico s skupino Turbolentza, Shatzi, DJ Dekky in Ian F. V teh dneh je sicer angleški operater mobilne telefonije 3 predstavil prvi mobilni telefon, posebej prilagojen za rabo s socialnimi omrežji, in premiera je pripadla prav priljubljenemu Facebooku. Telefon z imenom INQ1 je prvi iz družine novih mobilnikov, ki jih bodo tržili pod znamko Social Mobile.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.