Staš Zgonik

27. 11. 2008  |  Mladina 48  |  Ekonomija

Top flop: J... politiko!

Raziskava Eurobarometra o zanimanju mladih za znanost je razkrila nekatere zanimive podrobnosti o slovenski mladini. Mladi Slovenci so prvi v celotni EU po deležu tistih, ki jih v prihodnosti zanima študij družboslovja (59 %). Evropsko povprečje je 39 %. Prvi so tudi po deležu tistih, ki jih zanima študij medicine ali biologije (47 %). Povprečje EU je 31 %. Prvo mesto zasedajo tudi po deležu tistih, ki jih zanima študij strojništva, in tistih, ki jih zanima študij naravoslovnih ved. Taki rezultati lahko vodijo do dveh sklepov. Ali so mladi Slovenci zelo radovedni ali pa so zelo neodločni. Zanimivi so tudi podatki o zanimanju za novice o posameznih področjih. Največ mladih v EU zanimajo novice iz sveta zabave (90 %), najmanj pa novice o ekonomiji (44 %) in politiki (43 %). Slovenska mladina je še posebej hladna do politike.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.