|  Mladina 2  |  Kultura

Revolver

Telenovela ukinjena! - Še pred dnevi se je zdelo, da tisti, ki po ukinitvi drage nadaljevanke Brat Bratu na TVS napovedujejo klavrn konec tudi telenoveli Strasti, pretiravajo. A v sredo se je izkazalo, da imajo še kako prav. Potem ko je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Miša Molk na okrogli mizi o risankah napovedala, da se risanke na TVS vračajo v stari termin, torej v zdajšnji termin telenovele, je direktor TVS Jože Možina za STA potrdil, da se bo to zgodilo zaradi ukinitve nadaljevanke. Zanimivo je, da Možina za to ne krivi sebe in svojih slabih poslovnih odločitev, temveč državo, ki nacionalki ni zvišala RTV-prispevka in nakazala denarja za plače.

Od policije do medijev
- Roman Rep, ki je bil državni sekretar pri nekdanjem ministru za javno upravo Gregorju Virantu, še prej pa je vodil kabinet nekdanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca, se presenetljivo podaja v medijski svet. Postal bo namreč namestnik predsednika uprave podjetja Delo Revije, ki izdaja številne revije, med njimi tudi Jano, Lady, Anjo, Smrkljo, Evo ...

Predsedniška premiera - Že leto in trije meseci so minili, odkar se je Artur Štern umaknil iz predvolilne kampanje za predsednika države in naznanil, da je šlo pri njegovi kandidaturi za nateg, na podlagi katerega bo nastal dokumentarec. Ker je to razmeroma dolgo obdobje, nas je zanimalo, ali bomo film sploh dočakali. Franci Kek, eden od idejnih očetov projekta, nam je povedal, da je projekt še kako živ in da bo film premiero doživel 26. februarja. Na naše vprašanje, ali kot poslanec državnega zbora pričakuje, da bo kdo izpostavil problematičnost njegovega angažmaja pri projektu, pa nam je odgovoril: “Upam, da bo, jaz bom pa že razložil, da problema ni.”

Družbeno odzivno komuniciranje - V zbirki Psihologija vsakdanjega življenja (založba Fakultete za družbene vede) je izšla knjiga dr. Oliverja Vodeba Družbeno odzivno komuniciranje, ki med drugim pojasnjuje, v čem je problem oglaševanja in oblikovanja, kaj je družbeno odgovorno oglaševanje ter kaj opredeljuje in odlikuje vrhunskega ustvarjalca.

Posneto z mobilcem
- 29. januarja bo v Kinodvoru potekal festival Modri zob, festival filmov, posnetih z mobilnim telefonom. Svoj film lahko prijavite še do 23. januarja na www.modrizob.si. Festival bo potekal v dveh delih: prvi del je namenjen amaterskim filmom v posebnih kategorijah (Brezpogojna ljubezen, Slava in zabava, Naši najmlajši, Nore športne vragolije), drugi del pa uveljavljenim avtorjem.

Zvezdne naložbe - International Motion Picture Almanac je kljub recesijskim časom objavil seznam desetih finančno najbolj donosnih filmskih zvezd v letu 2008. Prvo mesto je pripadlo Willu Smithu, ki je bil po podatkih Forbsa v zadnjih dveh letih tudi najbolje plačani igralec v Hollywoodu, sledijo pa mu Robert Downey Jr., Christian Bale in Shia LaBeouf. Zmagovalcu leta 2007 Johnnyju Deppu se tokrat ni uspelo uvrstiti na lestvico, ki po izboru lastnikov ameriških kinematografov in kupcev filmov nastaja že vse od leta 1937

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.