Staš Zgonik

22. 1. 2009  |  Mladina 3  |  Ekonomija

Top Flop: www.trijemilijoni.eu

Število registriranih spletnih strani z domeno Evropske unije (.eu) je prejšnji teden preseglo tri milijone. Domena ».eu« je na lestvici najpogosteje uporabljanih domen na območju EU po dveh letih in pol uporabe priplezala na četrto mesto. Na svetovni lestvici je deveta. Premočno še vedno vodi domena ».com«, ki jo uporablja več kot 78 milijonov strani. Skoraj tretjina (30 %) vseh .eu domen je registrirana v Nemčiji - tudi trimilijonta je bila registrirana prav tam -, sledita Nizozemska (14 %) in Velika Britanija (12 %). Slovenija je po številu registriranih strani z domeno ».eu« na predzadnjem mestu (6000+) v Evropski uniji, manj je registriranih le še na Malti (2600+). Po številu .eu domen na tisoč prebivalcev (2,9) smo sicer nekoliko višje, na 18. mestu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.