dr.um

22. 1. 2009  |  Mladina 3  |  Kultura  |  Plošča

Marcus Intalex Presents: DAT Music 2

2008, Soul R

+ + + +

V zadnjih decembrskih dneh je po svetu končno zakrožila sveža in druga zaporedna kompilacija DAT Music, na kateri Marcus Intalex (s pravim imenom Marcus Kaye) predstavlja in izpostavlja svoje zvočne favorite z razcvetelega globusa drum and bass glasbe, na katerem zdaj že ločujemo generacije ust-varjalcev in drugih spremljevalcev scene. Med vsemi temi je Intalex danes že legenda prve generacije, ki je na sceni od samih začetkov in je imel - glede na razdaljo med njegovim Manchestrom in središčem drum and bass vesolja, Londonom - dovolj fizične in mentalne distance do slednjega, da je ustvaril svoj(stven) zvok in samosvojo kariero. Pri Intalexu pogosto uporabljajo definicijo soulful, ki jo gre leta 2009 jemati z enako relativnostjo, kot so se tekoči izdelki (ki so jih za njegovo založbo Soul R podpisali zvočni sopotniki) svetlobna leta odmaknili od markantnih liquid funk izdelkov kot 3 AM in so se morda zvočno vrnili bližje drugi znameniti plošči How you make me feel, ki jo je davno podpisal skupaj s ST Filesom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.