|  Mladina 3  |  Kultura

Revolver

Ženske&moški - 21. marca bo v Cankarjevem domu premiera zadnjega dela trilogije o žensko-moških odnosih z naslovom Ženske&moški.com. Prvi dve predstavi sta bili poimenovani 5žensk.com in 5moških.com, v njiju so nastopila številna znana imena. V tokratni predstavi, ki jo bo režiral Boris Kobal, bosta zagotovo nastopili Zvezdana Mlakar in Katarina Čas, treh moških igralcev pa še niso razkrili javnosti.

Koncerti v Ljubljani - 27. januarja nastopi Rambo Amadeus (Cankarjev dom), 29. januarja Urban & 4 (Cvetličarna Mediapark), 17. februarja Sepultura (Inbox), 19. februarja Vlatko Stefanovski Trio (Cvetličarna Mediapark), 10. marca Soulfly (Cvetličarna Mediapark), 21. marca pa bo v Hali Tivoli nastopila Lepa Brena s spremljevalno skupino Miligram band.

Svetlobni razpis - Slovenski festival svetlobe Svetlobna gverila in njegov srbski “brat” Beograd svetlosti sta objavila razpis za predloge za razstavo z delovnim naslovom Reciklaža - luči. Na razpis lahko prijavite vse kreativne, inovativne in duhovite rešitve na to temo, načini izvedbe, tehnike, dimenzije in funkcija pa so prepuščeni odločitvi avtorjev. Več na www.svetlobnagverila.net.

Varčna pisava
- Če se pripravljate na varčevanje, lahko nekaj k temu pripomorete tudi pri uporabi tiskalnika. Če že ne morete tiskati manj, si lahko namestite vsaj Ecofont, brezplačno varčno pisavo podjetja SPRANQ, s katero boste porabili za 20 odstotkov manj črnila. Ecofont, ki ga sestavljajo črke, polne belih luknjic (te lahko opazimo šele, ko pisavo bistveno povečamo), je dosegljiv na spletni strani www.ecofont.eu.

Laibach po Evropi
- Skupina Laibach se s projektom Laibachkunstderfuge odpravlja na evropsko turnejo. Med 6. in 22. februarjem bodo imeli 12 koncertov, med drugim pa bodo nastopili v prestižni londonski dvorani Bush Hall, v Kostnici sv. Simona in Jude v Pragi ter v Konzert Kongres Hall v Uppsali.

Britanski eksperiment - Britanci, ki se na glasbenem tekmovanju Eurosong tradicionalno uvrščajo na sam rep, so letos izbor popevke, ki bo zastopala njihovo državo, zastavili veliko bolj ambiciozno. Komad bosta namreč pripravila znameniti skladatelj muzikalov Andrew Lloyd Webber in ameriška tekstopiska Diane Warren, ki je med drugim znana po hitih Un-Break My Heart (Toni Braxton), If I Could Turn Back Time (Cher) in I Don’t Want to Miss a Thing (Aerosmith). Pevca bodo izbrali v BBC-jevi oddaji Vaša država vas potrebuje, ali se bodo tokrat res uvrstili boljše kot ponavadi, pa bo znano 16. maja v Moskvi.

Punk dokumentarec - V začetku februarja bo minilo 30 let, odkar je zaradi prevelikega odmerka heroina umrl Sid Vicious, basist enega najvplivnejših pank bendov Sex Pistols. Prav takrat pa bo štartal tudi dokumentarec Kdo je ubil Nancy?, v katerem režiser, igralec in pisatelj Alan Parker raziskuje okoliščine smrti Nancy Spungen, Viciousiovega dekleta, ki so ga našli oktobra 1978 zabodenega v hotelu Chelsea v New Yorku. Medtem ko so mnogi še danes prepričani, da je dekle ubil Vicious, je Parker prepričan o nasprotnem, tudi zaradi napak, ki jih je pri preiskavi storila policija

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.