|  Mladina 10  |  Kultura

revolver

Krst odnesel koncerta - Čeprav je bilo že napovedano, da bodo 7. in 8. avgusta na Dunaju nastopili rahlo ostareli irski ro-ckerji U2, se to, kot kaže, ne bo zgodilo. Razlog je resnično nenavaden: stadion so za tiste dni za njihov vsakoletni množični krst že rezervirale Jehovove priče. Ker turneja ne dopušča, da bi dunajska koncerta premaknili za kakšen dan, bosta najverjetneje izpadla iz turneje. So pa U2 potrdili, da bodo 10. avgusta nastopili v Zagrebu.

Ljubljanski koncerti - 16. aprila bodo v ljubljanski Cvetličarni Mediapark nastopili nasledniki kolektiva The Stroj, skupina StrojMachine, ki bodo predstavili novo ploščo Vacuum. 26. aprila naj bi v Festivalni dvorani končno nastopili legendarni ameriški alternativni rockerji Butthole Surfers. V ljubljanskih Križankah pa bo 10. julija po sedmih letih spet koncertiral David Byrne, pevec in avtor zasedbe Talking Heads, ki bo tokrat s še 10 nastopajočimi predstavil pesmi, ki so nastale v sodelovanju z Brianom Enom.

Kreativni prostovoljci - Mladinski informacijsko-svetovalni center Infopeka pripravlja natečaj Ustavi se! Potrebujem te!, s katerim išče izvirne slogane o izkušnjah ali pomenu prostovoljskega delovanja. Najzanimivejše bodo simbolično nagradili in jih uporabili ob praznovanju Mednarodnega dneva prostovoljstva mladih med 20. in 24. aprilom. Predloge sprejemajo do 27. marca, več informacij pa najdete na spletni strani www.infopeka.org.

Orientalski festival - 30. in 31. maja bo v Ljubljani potekal 4. bazar - festival plesov in kulture Orienta, na katerem se bodo predstavile številne priznane plesalke iz Slovenije in tujine. Potekale bodo tudi delavnice orientalskega plesa ter celodnevni bazar v Cankarjevem domu, na katerem se bodo poleg plesalk predstavili tudi literati, glasbeniki in slikarji, poskrbljeno pa bo tudi za kulinarične užitke, poslikave s kano, vedeževanje iz kavne usedline ...

Piratski Sarkozy - Ameriški indie duo MGMT od francoskega predsednika Sarkozyja zahteva odškodnino, ker je v predsedniški kampanji brez dovoljenja uporabil njun komad Kids. Sarkozyjeva konservativna stranka je priznala, da je bila uporaba komada napaka, kljub temu pa je glasbenikoma ponudila le simbolično odškodnino v višini enega evra. Duo je ponudbo označil za žaljivo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.