Borut Mekina

 |  Mladina 10

Smo ga rezali na debelo, bomo piskali bolj tanko

Zaradi razsipništva prejšnje vlade bo kriza v Sloveniji globlja in teže rešljiva

\

\"Mednarodno morje je mirno, le v notranjih vodah je nekaj umetnih valov in oblačkov. A kljub tem oblačkom je obzorje narodove prihodnosti jasno kot še nikoli doslej\" - Janez Janša.
© Miha Fras

Ko je Borut Pahor konec novembra s parlamentarnega govorniškega odra ljudstvo prvič nagovoril v vlogi predsednika vlade, je, kot že tolikokrat v predvolilni kampanji, obljubil predvsem znoj, kri in solze. Poleg omenjanja zloveščih razmer, v katerih naj bi se zaradi poslabšanega makroekonomskega položaja znašla Slovenija, pa je Pahor tedaj razpravljal še o krivdi in odgovornosti. Za gospodarsko krizo, zaradi katere danes ljudje dan za dnem izgubljajo službe, naj slovenska politika ne bi bila odgovorna. Natančneje, za nastale razmere naj vlada Janeza Janše ne bi bila odgovorna. To je Pahor kasneje še večkrat ponovil. Trdil je, da naj bi se vsi zavedali, da so krizo povzročile okoliščine, na katere »mi« nismo mogli vplivati. Prav to naj bi novo koalicijo razbremenilo »neke nevarnosti, da bi se kregali med seboj, kdo je za kaj kriv in kdo ne. Situacija v svetu je pač takšna, kot je, v Sloveniji jo moramo sprejeti kot izziv in kot reprezentanca odigrati svojo vlogo ter ljudem, ki so nam zaupali mandat, enemu v eni, drugemu v drugi vlogi, odigrati v skladu z njihovimi pričakovanji,« je dejal Pahor.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.