|  Mladina 12  |  Kultura

Revolver

Indirekt + Dobro jutro - V soboto je izšla zadnja tiskana številka dnevnika Indirekt. Njegova novinarska ekipa zdaj ustvarja le še spletno različico časnika, od 4. aprila dalje pa naj bi začela ustvarjati tedenski brezplačnik Dobro jutro, ki ga vsako soboto razdelijo v 350.000 izvodih in je zato brezplačnik z najvišjo naklado pri nas. Dobro jutro in Indirektov lastnik, podjetje Media Projekt, sta napovedala združitev, v okviru katere naj bi tednik organizacijsko in vsebinsko prenovili, kot napovedujejo, pa naj bi sčasoma začeli priprave na dnevno izhajanje časopisa.

Oboževalci brez strasti - Na spletnem socialnem omrežju Facebook je pred časom nastala skupina v podporo prvi slovenski telenoveli, za katero je TVS zapravila veliko denarja, potem pa jo je predčasno umaknila s sporeda. Začuda je skupina “Vrnite nam Strasti!” doslej zbrala le 37 podpornikov. Za primerjavo, skupina “Skupaj proti Dimitriju Ruplu” je zbrala več kot 18.300 podpornikov, skupina z imenom “Če ta skupina dobi 50.000 članov, bo Murko spet tepen” pa že več kot 34.500.

Zbira pike - Med slovenskimi oblikovalci, ki so letos dobili mednarodne nagrade red dot (rdeča pika), ki jih podeljujejo pod okriljem nemškega centra designa Design Zentruma, je tudi oblikovalka stekla Tanja Pak, ki je za set steklenice in kozarca Flow v kategoriji industrijskega oblikovanja prejela častno omembo. Zanimivo je, da je častno omembo red dot prejela že lani, in sicer za njene ročno brušene kozarce Lara.

Po Bachu Wagner - 18. aprila bo v Cankarjevem domu predstavljen nov glasbeni projekt Volkswagner, ki je nastal v sodelovanju med skupino Laibach in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. K projektu so povabili tudi aranžerja in dirigenta Izidorja Leitingerja, projekt pa se na zelo specifičen način ukvarja z interpretacijo nekaterih Wagnerjevih znamenitejših uvertur in jih povezuje v simfonično elektronsko suito. Laibach se je torej po Bachu lotil še enega velikega skladatelja klasične glasbe ...

Zvezde Exita - Festival Exit v Petrovaradinski trdnjavi pri Novem Sadu vsako leto postreže z nekaj zvezdniškimi nastopi; tokrat bo eden izmed njih pripadel britanski indie rock zasedbi Arctic Monkeys, ki bo nastopila 9. julija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.