|  Mladina 13  |  Kultura

Revolver

Brez predstavnika - Vodstvo RTV-ja je za novega člana Reference Group, skupine, ki znotraj EBU-ja skrbi za pripravo in izvedbo Eurosonga, pred časom namesto varuhinje gledalčevih pravic Miše Molk, ki je položaj zasedala zadnja leta, predlagalo šefa zabave na nacionalki Petra Radoviča. A naši viri pravijo, da naj bi na predstavitvi v Moskvi pogorel na celi črti, menda predvsem zaradi nerazumljive angleščine. Ker sodelovanje predstavnika Slovenije v Reference Group ni samoumevno, ampak je posledica razmerja moči, lobiranja in tudi predstavitve posameznikov, je naša država na koncu izgubila mesto v tej skupini.

Prodaja stolov - Gledališče za otroke in mladino Mini teater Ljubljana naj bi jeseni dobilo nove prostore na Križevniški ulici, in sicer ob pomoči države, mesta in nepovratnih sredstev Islandije, Liechtensteina in Norveške. Ker sredstev za ureditev prostorov kljub temu ne bo dovolj, so se odločili povabiti 88 posameznikov ali organizacij, naj za 2000 evrov kupijo sedež v novi dvorani. Odkupljeni stoli bodo, tako kot v Kinodvoru, označeni s ploščico, na kateri bo donatorjevo ime. V Mini teatru nagovarjajo tudi posameznike in gospodarske družbe k pomoči pri nakupu druge opreme. Vsi donatorji bodo dobili plošče v preddverju gledališča.

Godi & bodi - Od 15. do 30. aprila bo v Stari elektrarni potekal festival Godibodi, na katerem obljubljajo šest svežih slovenskih glasbenih skupin. Nastopili bodo Eva Hren & Sladcore, Aritmija, Vasko Atanasovski & Simone Zanchini, Aphra Tesla & Električno gledališče, Jararaja in Kisha.

Prodani Public Enemy - Legendarna hip hop zasedba Public Enemy se dogovarja s hollywoodskimi animatorskimi studii o produkciji risane serije, ki bo mlajši publiki predstavila zgodovino tega benda. Scenarij naj bi že nastajal. Zanimivo bo videti, če bo v eni izmed epizod predvajana tudi njihova uspešnica Burn Hollywood Burn.

Prihaja Bruno - Igralec Sacha Baron Cohen je pripravil nov “dokumentarni film” po vzoru Borata. V tem nastopa kot avstrijski gej Bruno, ki terorizira heteromoško populacijo. Zaradi nekaterih prizorov golote (bojda v gozdu nag teka naokoli za ameriškimi lovci itd.) je Ameriško združenje za film že odredilo, da si filma ne bodo smeli ogledati mlajši od 17 let.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.