Umberto Eco

2. 4. 2009  |  Mladina 13

Jutrišnje katastrofe vedno skrivaj tlijo že danes

Ko se zazremo v zgodovino, običajno vidimo veličastne dogodke, katastrofe. A ti dogodki so le pretveza ali zaznamek, s katerimi določimo čas zgodovinskih dogajanj.

Umberto Eco, pisatelj in filozof

Umberto Eco, pisatelj in filozof
© Borut Krajnc

Letos mineva sto let od futurističnega manifesta, razglasa umetniških vrednot, ki ga je sestavil italijanski pesnik Filippo Tommaso Marinetti in je bil objavljen 20. februarja 1909 v francoskem časniku Le Figaro. V spomin in ponovni razmislek o gibanju so v mnogih muzejih po Evropi odprli razstave, razvnela se je tudi razprava o namigovanju pariške razstave, da naj bi futuristi posnemali kubizem, na več italijanskih razstavah pa poudarjajo prav izvirnost in pestrost futuristov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.