Kralj radijskega terorja

Kaj na spisku oseb, ki nimajo vstopa v Britanijo, počne Michael Savage, ameriški radijski zvezdnik

Michael Savage s svojim psom Teddyjem

Michael Savage s svojim psom Teddyjem

Nedavno je britanska vlada objavila črni spisek oseb, ki ne smejo več v Britanijo. Na spisku so ruski skinheadi, teroristi, islamski ekstremisti, neonacisti, belski supremacisti, nekdanji kukluksklanovci, homofobični baptistični pastor in podobni razširjevalci sovražnega govora, med njimi pa je tudi Michael Savage, razvpiti ameriški voditelj radijskega showa »Savage Nation«, ki da je, kot je rekla ministrica Jacqui Smith, »vpleten v nesprejemljivo obnašanje, s katerim druge poziva k resnim kriminalnim dejanjem, obenem pa podžiga sovraštvo, ki bi lahko pripeljalo do medskupnostnega nasilja.« Hej, kaj počne Michael Savage med temi gangsterji, ekstremisti in terminatorji, so se čudili njegovi fani: Michael je vendar povsem drugačen od njih, prek radia vodi in razvija »demokratično debato«, »ne poziva k nasilju«, »storil ni nič nezakonitega«, prakticira le svojo »pravico do svobodnega izražanja«. Savage je sicer oznanil, da mu kratijo pravico do svobodnega izražanja, obenem pa na pomoč poklical zunanjo ministrico Hillary Clinton, toda v resnici je doživel ultimativni trenutek poetične pravice: ko se je znašel med skinheadi, teroristi, ekstremisti, neonacisti, supremacisti, kukluksklanovci in homofobi, se je znašel med svojimi!
Michael Savage namreč v svojem radijskem showu divje šikanira in psuje vse po vrsti: geje, feministke, imigrante, muslimane, liberalce, ateiste, medije, zagovornike abortusa, marihuane in istospolnih porok, brezdomce, celo socialne delavce in avtiste. Geji so »perverzneži«, ženske »cipe«, liberalci pa »gnusobe«, Ameriko so prevzeli »friki, kripli, izrodi in mentalne spake«. Študentkam, ki so prišle v okrožje Marin, da bi pomagale brezdomcem, je rekel, da jih bodo brezdomci bržkone posilili, »ker jih to očitno vzburja«. Za muslimane, ki da jih je milijarda, je rekel: »Pobijte jih 100 milijonov, pa jih bo le še 900 milijonov. Ali pa bi raje umrli vi? Bi raje umrli namesto njih?« Verjetno je bil slabe volje. Ko je dobre volje, je le za »deportacijo« muslimanov. Proti rasističnim in šovinističnim psovkam nima nič: »Rasne stereotipe o svojih sovražnikih zdaj nujno potrebujemo, da bi naše vojake vzpodbujali k pobijanju sovražnikov.« Imigrantov ne prenese, niti legalnih niti ilegalnih: »Odkar so prišli Hispanci, ki se množijo kot zajci, belci postajajo manjšina v svoji lastni državi.« In zakaj se še belci ne množijo kot zajci? »Menim, da so v to vpleteni homoseksualci. To je tudi del velikega načrta - forsirati homoseksualnost, da bi zreducirali belsko raso.« Po njegovem je tudi avtizem le del zarote, s katero skušajo »paraziti« - revne družine - priti do socialne, državne pomoči. »Matere, ki dobivajo socialno pomoč, ne smejo rojevati otrok.«
Michael Savage, radijski bombast, strupeni, demagoški shock jock, je del militantne konservativne fronte, ki Američane cilja z radijskih valov, in to že vse tja od sredine devetdesetih let. Desni, konservativni, prorepublikanski del Amerike je tedaj rekel: okej, liberalci kontrolirajo televizijo in tiskane medije, mi bomo pa radio! In tako se je rodilo na stotine radijskih postaj, s katerih zdaj bučijo konservativni evangelij in aktivistični voditelji, ki skušajo Ameriko obdržati desno od centra. Radijska fronta, ki kroji ameriško javno mnenje in ki jo pretežno kontrolira korporacija Clear Channel, bazirana v Teksasu, ima svoje zvezde. Sean Hannity predsednika Obamo razglaša za »komunista«, »tirana« in »diktatorja«. Rush Limbaugh upa, da bo Obama propadel. Michael Savage pa potem vedno poskrbi, da ju preseže. In ker je ekstremen, svoj show snema kar v svojem privatnem studiu, pravzaprav v enem izmed treh - in nikoli vnaprej ne pove, v katerem studiu bo snemal. Za vsak primer. Tudi lokacij svojih studiev ne izda. Spet za vsak primer. S sabo ima vedno pištolo in telesnega stražarja, na promocijske turneje pa ne hodi. Točno, za vsak primer. Talk radio je trenutno največje upanje ameriške desnice in republikanske stranke, ki se po Bushevem debaklu in Obamovem vstajenju ne more in ne more pobrati. In Michael Savage je animator skrajnega krila ameriške desnice. Ko so mu Britanci prepovedali vstop v Britanijo, je bilo tako, kot da bi prepovedali vstop srcu ameriške desnice. Ameriška desnica je hitro oznanila, da je to poskus kriminalizacije konservativnih idej. Danes so ustavili Michaela Savagea - jutri bodo Rusha Limbaugha! Kdo je naslednji? Hitler.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.