Staš Zgonik

 |  Mladina 31  |  Ekonomija

Top Flop: 500 milijonov

Po oceni Eurostata je število prebivalcev Evropske unije prvega januarja letos znašalo 499,8 milijona, torej je številka do danes, če upoštevamo neprestano rast v minulih letih, že presegla »magično« mejo 500 milijonov. V letu 2008 se je število prebivalcev EU povečalo za 2,1 milijona, od tega približno tri četrtine na račun migracij, četrtina pa na račun naravnega prirastka. V letu 2008 se je v EU rodilo 5,4 milijona otrok, 10,9 na tisoč prebivalcev, v primerjavi z letom 2007 je stopnja večja za 0,3 rojstva. Stopnja rodnosti se je povečala v prav vseh državah EU z izjemo Nemčije, najbolj v Litvi, za 0,8 rojstva. V Sloveniji smo leta 2008 zabeležili za 3 tisoč več rojstev kot smrti, k povečanju prebivalstva pa je kljub vsemu bistveno več prispevalo priseljevanje. K nam se je preselilo približno 19 tisoč ljudi.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.