Deja Crnović

 |  Mladina 51  |  Družba

Predrag Rajčić - Pericza

Biometalec, režiser glasbenih spotov in bodoči višji kriminalist, ki se pripravlja na snemanje grozljivke

/media/www/slike.old/mladina/profilpericab5.jpg

© B

Mnogi se še spomnijo glasbenega natečaja Kdo bo osvojil Triglav, ki ga je sponzorirala Coca Cola in na katerem je med 143 bendi zmagala primorska antinatovska repersko-metalska zasedba D-Fact. Družbica študentov je takrat kaj hitro osvojila koncertne odre po vsej Sloveniji in po zaslugi proizvajalca osvežilne pijače izdala ploščo Čas. Le malo ljudi pa ve, da je takrat zaradi trme članov skupine, ki na svoji plošči pač niso želeli imeti logotipa multinacionalke, Coca Cola odpovedala sodelovanje pri vseh nadaljnjih glasbenih natečajih in se celo umaknila iz omenjenega projekta. Med glavnimi razlogi je bil intervju, ki so ga fantje dali za Mladino; v njem so odkrito povedali, kakšnih pritiskov so bili deležni pri izdaji plošče in v kakšne spore so se zapletli z organizatorji. Sedem let po zmagi na natečaju smo se pogovarjali s pevcem skupine Predragom Rajčićem - Periczo, ki je po razpadu skupine postal eden produktivnejših režiserjev glasbenih spotov pri nas, prav zdaj pa se pripravlja na snemanje celovečerne grozljivke, za katero je napisal scenarij in jo bo tudi režiral.
»Prve tri scenarije za film sem vrgel v koš, tako kot zaukazuje vaš hišni filmski kritik. Ali pa je rekel prvih pet? Če je rekel prvih pet, potem gre tudi tale grozljivka v koš in lahko napišeš, da bom prvi film snemal leta 2012,« se pošali Pericza. Na vprašanje, za kakšen film gre, na plan privleče popisan kos papirja in začne brati: »Delovni naslov filma je Skalpel. Gre za zgodbo 35-letnika, ki se mu ob izginotju dekleta začnejo dogajati stvari, za katere ne ve, ali so realne ali pa zgolj plod njegove domišljije. Poleg tega mu dodatno burijo duha sumljivi sosedje in zapuščeno stanovanje. Film je pravzaprav mešanica med psihološkim trilerjem in grozljivko, torej nekakšna psihološka grozljivka, kjer tudi špricanja krvi ne bo manjkalo.« Na svojo stran mu je že uspelo pridobiti večjo slovensko produkcijsko hišo, kmalu bodo pripravili avdicijo, in če bo šlo vse po sreči, Pericza načrtuje, da bodo začeli snemati konec leta 2010.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.