Jure Aleksič  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 32  |  Politika  |  Intervju

Problem ni Raščan - problem je gnila slovenska država s totalno gnilo zakonodajo

Bernarda Jeklin: "Pri nas ni več levih in desnih, temveč tisti, ki imajo, in tisti, ki hočejo še več."

graditeljica danes smrtno ogroženega imperija

“Roža moja!” me je pozdravila po telefonu, čeprav sva se slišala šele drugič v življenju. Kremenita matrona je s svojim Midasovim dotikom nekoč zgradila trden imperij, ki pa se je v zadnjem času pošteno zamajal. Zgodba o pošastnem izčrpavanju in zdaj skoraj gotovo tudi neizbežnem kolapsu Dela Revij je glede na število ogroženih rednih delovnih mest sicer bolj ena taka mikrozgodba.

A zaradi vpliva, ki ga ima ta hiša na javno mnenje, je bila štorija upravičeno deležna disproporcionalne pozornosti. Bernardo Jeklin smo v zadnjem času, ko je poskusila prek medijskih nastopov neposredno apelirati na javnost, sicer videli v nekoliko bolj krhki in nebogljeni luči, kot smo je bili vajeni. A zasebno je še vedno žuboreče zmagovita in v top formi. Pravi, da cele dneve leži doma in bere, kar se ji potem v pogovoru tudi vidi, tako pri hitrosti reakcije kot pri bogastvu izrazja. Njena najljubša knjiga v zadnjem obdobju in obenem najpomembnejša knjiga zadnjih dvajsetih let, pravi, je Doktrina šoka.

Že kar nekaj let se rad ironično pridušam, kako bi lahko kdaj tudi kaka delavka Mure prišla naredit reportažo o slovenskih novinarjih - ne pa, da je vedno samo obratno. No, in zdaj smo tudi uradno vstopili v dobo, ko je ironija ujela resničnost.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.