28. 11. 2006 | Mladina 48
Kuharski talenti v slovenski vojski
Slovenska ekipa navdušuje na Expogastu
Vidik Slovenske vojske, ki je očitno po krivici zapostavljen, so njene kuharske sposobnosti. Ekipa Slovenske vojske se je letos namreč prvič udeležila svetovnega prvenstva v kulinariki Expogast, kjer se je z oboroženimi silami devetih drugih držav pomerila v kuhanju toplih obrokov za sto oseb in pripravi šestih hladnih menijev. Razveseljiva novica za slovenske vojake je, da so vrli vojaški kuharji pri pripravi toplih obrokov že osvojili srebrno medaljo, kar je baje za debitantko na tovrstnem tekmovanju enkraten dosežek. Iz SV so nam namreč sporočili, da se kaj takega v zgodovini tekmovanja še ni zgodilo.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?
28. 11. 2006 | Mladina 48
Vidik Slovenske vojske, ki je očitno po krivici zapostavljen, so njene kuharske sposobnosti. Ekipa Slovenske vojske se je letos namreč prvič udeležila svetovnega prvenstva v kulinariki Expogast, kjer se je z oboroženimi silami devetih drugih držav pomerila v kuhanju toplih obrokov za sto oseb in pripravi šestih hladnih menijev. Razveseljiva novica za slovenske vojake je, da so vrli vojaški kuharji pri pripravi toplih obrokov že osvojili srebrno medaljo, kar je baje za debitantko na tovrstnem tekmovanju enkraten dosežek. Iz SV so nam namreč sporočili, da se kaj takega v zgodovini tekmovanja še ni zgodilo.
Sicer pa slovenska ekipa slovi po: "svojem vojaškem izgledu, saj so pri pripravi in predstavitvi pripravljene hrane upoštevali vojaške jedilnike in vojaški izgled". Na predstavitvi tekmovalnega izbora za vojaško javnost so svoje specialitete "popestrili z vojaškim motivom šestkolesnika Valuk".