Borut Mekina

 |  Mladina 25  |  Politika

Jože Pučnik kot by-pass

V SDS trdijo, da so izobraževanje republikanskemu inštitutu plačali, v bratislavski izpostavi republikanskega inštituta pa trdijo nasprotno

Trenerji republikanskega inštituta so februarja učili predstavnike SDS uporabe negativne kampanje in odnosa do medijev

Trenerji republikanskega inštituta so februarja učili predstavnike SDS uporabe negativne kampanje in odnosa do medijev
© Borut Krajnc

Februarja letos so se poslanci SDS v poslopju državnega zbora udeležili komunikacijskega treninga. Razdeljeni so bili v dve skupini, z njimi pa je vadil izvedenec Mednarodnega republikanskega inštituta (IRI), organizacije, ki je povezana z ameriško republikansko stranko. Ta za "širitev svobode in demokracije po svetu, tako da razvija politične stranke, civilne institucije, dobro vodenje in vladavino prava," prejema denar iz ameriškega proračuna. Kot izhaja iz poročil o udeležbi na teh delovnih srečanjih, ki so jih po dnevniško zapisali mladi člani SLS in SDS, treningi nimajo prav veliko skupnega s širitvijo demokracije, ampak gre predvsem za tehnike nastopanja na volitvah. Gre za vaje iz načrtovanja volilne kampanje, uporabe negativne kampanje, odnosa do medijev in uporabe javnomnenjskih raziskav. V SDS trdijo, da so komunikacijski treningi, ki jih je Mednarodni republikanski inštitut zanje zadnjič pripravil februarja, zakoniti, saj so jih plačali Inštitutu Jožeta Pučnika, ki naj bi bil posrednik pri izobraževanju. Trdijo torej, da izobraževanja ni financiral republikanski inštitut.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: