Borut Mekina

1. 7. 2007  |  Mladina 25  |  Politika

Jože Pučnik kot by-pass

V SDS trdijo, da so izobraževanje republikanskemu inštitutu plačali, v bratislavski izpostavi republikanskega inštituta pa trdijo nasprotno

Trenerji republikanskega inštituta so februarja učili predstavnike SDS uporabe negativne kampanje in odnosa do medijev

Trenerji republikanskega inštituta so februarja učili predstavnike SDS uporabe negativne kampanje in odnosa do medijev
© Borut Krajnc

Februarja letos so se poslanci SDS v poslopju državnega zbora udeležili komunikacijskega treninga. Razdeljeni so bili v dve skupini, z njimi pa je vadil izvedenec Mednarodnega republikanskega inštituta (IRI), organizacije, ki je povezana z ameriško republikansko stranko. Ta za "širitev svobode in demokracije po svetu, tako da razvija politične stranke, civilne institucije, dobro vodenje in vladavino prava," prejema denar iz ameriškega proračuna. Kot izhaja iz poročil o udeležbi na teh delovnih srečanjih, ki so jih po dnevniško zapisali mladi člani SLS in SDS, treningi nimajo prav veliko skupnega s širitvijo demokracije, ampak gre predvsem za tehnike nastopanja na volitvah. Gre za vaje iz načrtovanja volilne kampanje, uporabe negativne kampanje, odnosa do medijev in uporabe javnomnenjskih raziskav. V SDS trdijo, da so komunikacijski treningi, ki jih je Mednarodni republikanski inštitut zanje zadnjič pripravil februarja, zakoniti, saj so jih plačali Inštitutu Jožeta Pučnika, ki naj bi bil posrednik pri izobraževanju. Trdijo torej, da izobraževanja ni financiral republikanski inštitut.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!