Deja Crnović

 |  Mladina 11  |  Kultura

Silva Čušin

Tista gledališka igralka, ki je prejela Borštnikov prstan za leto 2007, igrala v filmu Metoda Pevca ter obožuje Doorse in Amy Winehouse

© Borut Peterlin

"Njeni in moji kolegi znajo včasih reči, da poznajo dve Silvi Čušin. Prva Silva je vesela, spontana, radoživa, razigrana, duhovita - ampak ta Silva živi samo v zasebnem, off the record življenju. Druga Silva, igralka, je popolnoma druga zgodba: profesionalno resna, garaška, točna, zahtevna, disciplinirana, kot da bi bila vzgojena v internatu," o njej pove Metod Pevec, režiser slovenske filmske uspešnice Estrellita, v kateri blesti Silva Čušin. Zdi se, kot da je letos njena sezona. Prejela je Borštnikov prstan za življenjsko delo, na festivalu slovenskega filma je dobila nagrado za najboljšo žensko vlogo. V letošnji sezoni Drame navdušuje v igri Orfej se spušča, v kateri se njen lik zaplete v razmerje z mlajšim moškim, ki ga odigra Uroš Fürst, čustveno masakrira Igorja Samoborja v Bogu masakra, minuli vikend pa je premierno odigrala vlogo v Jaltski igri.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.