Stanka Prodnik

 |  Mladina 9  |  Kultura  |  TV

Invazija šestnajstletnic

Kako smo na Evrovizijo poslali svež obraz s prežvečeno skladbo

Eva Boto, zmagovalka letošnje Eme

Eva Boto, zmagovalka letošnje Eme
© Stane Sršen

Prejšnji konec tedna je minil v znamenju razvedrilnega programa nacionalke. V petek je svoj peti rojstni dan praznovala kvantaška narodno-zabavna oddaja Na zdravje!, ki je nekoč, ob koncu predsedovanja Slovenije Evropski uniji, svojo domačijsko navlako preselila na Brdo pri Kranju in v posebni ediciji gostila Janeza Janšo. Na to so očitno pozabili pri Društvu novinarjev in publicistov, kjer menijo, da politiki ali, bolje rečeno, Katarina Kresal ne bi smeli gostovati v razvedrilnih oddajah na nacionalki, saj to pomeni politično propagando. A pustimo za teden ali dva poskuse podrejanja nacionalke trenutni vladi in premieru, ki kaže nenavadno močno afiniteto do protokolarnega objekta na Brdu.

Čeprav je oddaja Na zdravje! praznovala pet let in čeprav smo si v jubilejni oddaji lahko ogledali pregled preteklih oddaj, v katerih so, ohoho, namigovali na to in ono spolno prakso, nas je bolj zanimal nedeljski finalni razplet Misije Evrovizije oziroma letošnja Ema. Letos je predizbor trajal kar nekaj mesecev in prepričani smo bili, da tako dolge priprave lahko vodijo samo do zmage izjemne pesmi, ki bo rušila rekorde v Anžejdežanu. A nič od tega. Zgodilo se nam je nekaj podobnega kot lani. Vse do finala so bile možnosti neskončne, a potem se je v zadnjih izdihljajih cirkus zrušil sam vase in dobili smo zmagovalno pesem, ki je ne le povprečna, temveč tudi izjemno podobna lanski. Vključno s spremljevalnimi vokalistkami.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.