Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 9  |  Kultura  |  Dogodki

Kung fu rime

Wu-tangovec in raperska legenda GZA/Genius v tivolskem F-Clubu

GZA/Genius je ponudil prvovrsten vpogled v eno najlepših hiphoperskih obdobij.

GZA/Genius je ponudil prvovrsten vpogled v eno najlepših hiphoperskih obdobij.

Ko je na splet po tihem pricurljala napoved, da bo v sklopu aktualne turneje v Ljubljani nastopil GZA/Genius, je bilo verjetno več tistih, ki so menili, da gre za potegavščino, kot pa tistih, ki so resnično verjeli v to, da bomo legendarnega MC-ja videli na domačih odrih. Še toliko bolj zato, ker naj bi se koncert zgodil v razmeroma majhnem tivolskem F-Clubu, vse prej kot primernem prizorišču za nastop enega najbolj cenjenih, pa tudi najbolj popularnih raperjev v približno tridesetletni zgodovini hiphopa.

No, ko je napočil dan koncerta, so se, po gneči pred klubom sodeč, tam pojavili tudi skeptiki. Zamujene priložnosti si pač ne bi odpustil noben resen privrženec hiphopa. Težko bi namreč našli še aktivnega ustvarjalca, ki bi bolj opravičeval atributa »kulten« in »legendaren« in ki bi v rapu pustil tako globoko sled kot GZA, pa čeprav je od njegovih vrhuncev minilo že petnajst let.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.