Kazijo nam pogled

Spoštovani!

Ker sem prebral v vašem cenjenem tedniku, ki ga redno prebiram, da se je spoštovani dr. Dušan Plut oglasil v zvezi z etiketiranjem za salonskega ekologa, moram napisati nekaj besed.

Prof. dr. Dušan Plut je eden redkih znanstvenikov z izjemno osebno in znanstveno integriteto, ki nam je pri reševanju ekoloških problemov celjske kotline vse skozi pomagal z nasveti, podporo in dejanji. Človek z veliko začetnico in ponosen sem, da lahko rečem, da sem njegov prijatelj. Nikoli ni dobil za svoje delo nikakršnega plačila od nas, ko smo sicer za drage analize in mnenja v Sloveniji plačevali veliko denarja. Njegova diplomantka ga. Vurunič pa je opravila eno najbolj kompleksnih študij okolja v Sloveniji, ki je mnogo že dokumentiranih in raziskanih dejstev združila v izjemno strokovno delo o onesnaženju okolja celjske kotline. Tudi to znanstveno delo, mentor je bil dr. Plut, je pomagalo pri ozaveščanju in premagovanju zanikanja okoljskih problemov celjske kotline.

Ni besed, s katerimi bi se lahko zahvalili prof. dr. Dušanu Plutu, je eden največjih humanistov, tenkočuten in sočuten do sočloveka, vrhunski znanstvenik in predvsem človek, ki mu ni vse–eno, kaj se dogaja v Sloveniji in svetu. Slovenija in naša Zemlja bi potrebovala več ljudi, kot je prof. dr. Dušan Plut. Bilo bi manj vseh krivic in ljudje bi v medsebojnem spoštovanju imeli odgovoren odnos do sočloveka in do narave.

S spoštovanjem

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.