Borut Mekina

22. 2. 2013  |  Mladina 8  |  Politika

Kako so izbrali premierovo hčerko

Od sedmih prijavljenih jih je šest pogoje izpolnjevalo, ena od njih pa ne. A so zaposlili prav njo, hčerko predsednika vlade.

Nika Janša, hčerka predsednika vlade. Še celo interne akte so v podjetju Plinovodi spreminjali zanjo, samo, da je dobila službo.

Nika Janša, hčerka predsednika vlade. Še celo interne akte so v podjetju Plinovodi spreminjali zanjo, samo, da je dobila službo.
© Matej Leskovšek

V poročilu protikorupcijske komisije o zaposlitvi premierove hčerke Nike Janša v državnem podjetju Plinovodi piše, da so v podjetju prejeli skupaj sedem prijav. Na razpisano delovno mesto, za katero so zahtevali univerzitetno izobrazbo tehnične smeri, so se med drugim prijavili:
– univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike s 30,5 leta delovne dobe;
– univerzitetni diplomirani inženir strojništva z delovnimi izkušnjami od leta 1997;
– univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva z opravljenim strokovnim izpitom in z 10 leti delovnih izkušenj s področja gradbeništva;
– univerzitetni diplomirani gospodarski inženir gradbeništva, mag. znanosti, višji predavatelj za predmetno področje operativno gradbeništvo, pooblaščeni inženir iz slovenske inženirske zbornice z opravljenim strokovnim izpitom in z 10-letnimi delovnimi izkušnjami.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.