Strankarski podtaknjenci

Spoštovani, v zadnjih tednih je tudi Mladina v več člankih moje ime omenjala v kontekstu političnih kadrovanj prejšnje vlade. Med drugim ste zapisali, da imam za seboj predvsem vojaške izkušnje, podvomili ste, da bom s tem znanjem lahko vodil upravno enoto Ribnica ali agencijo za varnost v cestnem prometu. Zapisali ste, da sem član stranke SDS in brat poslanca Marijana Pojbiča ter da je mojo usposobljenost za načelnika UE Ribnica preverjal gospod Kory Golob, bivši član kabineta predsednika vlade.

Proti medijem se je težko zoperstaviti, a bom kljub temu poskušal. Bralcem Mladine bi rad sporočil, da sem kariero res začel v vojski, a imam za seboj že več kot 17 let delovnih izkušenj na odgovornih delovnih mestih. Tako sem recimo kot vodja sektorja za raziskave skrbel za povezavo med slovensko raziskovalno sfero in obrambnim ministrstvom. Pa tudi gospod Golob ni bil edini, ki me je „preverjal.“ Preverjalo me je namreč kar 12 različnih sestav natečajnih komisij, ki so vse ugotovile, da sem primeren kandidat. Od tega so 8-krat ugotovili, da sem primeren za načelnika upravne enote. Med drugim je to bila tudi dr. Stanka Setnikar Cankar, aktualna dekanja Fakultete za upravo v Ljubljani.

Sedaj vodim agencijo za varnost v cestnem prometu. O tem, kako jo vodim, je mogoče vprašati zaposlene. Da pa bi dokazal mojo iskreno željo, resnično delati po najboljših močeh in najbolje, kolikor je to le mogoče, sem v prihodnosti pripravljen svoj program tudi predstaviti javno v parlamentu.

Lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.