Borut Mekina

 |  Mladina 26  |  Politika

Napad na komisijo

SDS in Pozitivna Slovenija združujeta moči proti Goranu Klemenčiču

Združena Janković in Janša: Ob objavi poročila o njunem premoženju je Goran Klemenčič napovedal tudi možnost, da protikorupcijsko komisijo kar zaprejo.

Združena Janković in Janša: Ob objavi poročila o njunem premoženju je Goran Klemenčič napovedal tudi možnost, da protikorupcijsko komisijo kar "zaprejo."
© Borut Krajnc

Ko Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, protikorupcijsko komisijo (KPK) označi z »revolucionarnim svetom«, ki na tiskovni konferencah kot talce »strelja« nič hudega sluteče, nedolžne funkcionarje, je to še deloma razumljivo. Prav tako je razumljivo, če to meni drug poslanec SDS, Vinko Gorenak. Recimo, da se Klemenčičeva protikorupcijska komisija »postavlja nad ustavo in nad zakon in nad poslance«, da tako ali tako nič ne dela, da so predvsem »poštni nabiralnik za policijo, tožilstvo in sodišče in čisto nič drugega«, zaradi česar bi se jim morali poslanci družno upreti in se jim s povračilnim udarcem »postaviti po robu« ter jih ukiniti. SDS ukinitev komisije zahteva že celo desetletje, še bolj goreče pa v zadnjih mesecih, ko so zaradi nje izgubili predsednika vlade in oblast, kot vse kaže, pa še zaupanje v tranzicijo in demokracijo. A tokrat se je tej gonji SDS priključila tudi največja vladajoča stranka, doslej glede teh vprašanj sramežljiva Pozitivna Slovenija (PS).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine, Pozitivna Slovenija

    Napad na komisijo

    V prispevku »Napad na komisijo« novinar Borut Mekina povzema dogajanje na minuli seji Mandatno volilne komisije Državnega zbora, kjer je potekala razprava o Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji - FIHO. KPK je na seji očitala poslancem opustitev dolžnosti ravnanja ter zahtevala razveljavitev obravnave in glasovanja o sestavi sveta FIHO, celo za tiste,... Več