Prodano!

Ljudje se samo čudijo, če imajo bližnje srečanje s kakšnim bedastim zakonom, čeprav so ga sprejeli visoko šolani in izbrani ljudje v parlamentu. Vsi dobro vemo, da se tam ničesar ne zgodi brez razloga. Toda, kako je mogoče, da poslanci po dolgi proceduri nazadnje brez sramu hudo pohabijo resnico in zatolčejo našo pravico? To umazano delo opravijo lobisti za kapital in za druge hudodelske združbe, zato jih neuko ljudstvo meče v isti koš s prevaranti, mešetarji in mafijo, čeprav je med njimi verjetno razlika.

V slovarju piše, da je lobist človek, ki skuša vplivati na poslance v imenu posebnih koristi. V evropskem parlamentu so kar trije registrirani lobisti na enega poslanca. Tako so lobisti samo za eno tovarno cigaret porabili milijon in pol evrov za razkošne večerje z evro poslanci, da so nato zakon priredili za dobiček pri tobaku, čeprav kajenje ubija. V ameriških šolah skoraj vsako leto pride do strelskega napada na otroke, vendar orožarski lobi vedno preplača pamet pri odločanju o nujni spremembi zakona o orožju. Za temi umori iz koristoljubja stoji torej kapital, ki v resnici odloča namesto poslancev in vlade, čeprav jih volivci izvolijo v dobri veri, da bodo skrbeli za ljudi.

S temi primeri lahko prepričamo tudi naše neuko ljudstvo, da denar najbolj ubija pravico do resnice in pravičnosti, če ga lobisti vseh vrst uporabijo za drogiranje pameti, da se potem dobiček pretoči v zasebne žepe. Kapital je brez milosti božje, je brez vere in brez politične pripadnosti. Za vsako noro odločitvijo, ki škodi večini, stoji kapital, ki ima samo svoje interese. Če poznamo to pravilo, potem se nam tudi marsikatera domača hudobija ali norost prikaže v pravi luči. Sami presodite, kaj je zakrivila pri nas slaba pamet, kaj je uspelo pa kapitalu, ki za pravi denar kupi politiko.

Čigav denar in interes je lahko zameglil pamet poslancem, da je oblast na podlagi zakona podarila tujcem naše državne gozdove? Kako je bilo mogoče, da so lahko naši in vaši oboroženi samo z zakoni oropali družbeno lastnino v bankah in tovarnah? Zakaj sedaj oblast pripravlja nove davke, naropane milijarde se bodo pa še naprej varno sončile na davčnih oazah? Zakaj oblast dopušča stotine milijonov provizije za posrednike pri javnih naročilih, in to od kirurških miz do toaletnega papirja? Zakaj razvpiti odvetniki grabijo milijone samo že samo s pavšalnimi pogodbami za obrambo goljufij v državnih firmah? Zakaj nadzorniki na vseh ravneh mižijo pri ropih ob belem dnevu? Zakaj tako vneto sodeluje naša vladna kolaboracija s tujimi in domačimi lobisti, da bo tujcem prodala, kar je še vrednega?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.