Prodano!

Slovenske politične elite so že izpeljale svojo malo privatizacijo – privatizacijo politike. Da bi lahko obdržale politiko, bodo prodale državo.

Protest proti razprodaji v Ljubljani

Protest proti razprodaji v Ljubljani
© Uroš Abram

Časnik Delo je nedavno objavil rezultate ankete, ki naj bi kazali, da 60 odstotkov Slovencev podpira prodajo državnega premoženja. Kar je logično. Vprašanje se je namreč glasilo takole: »Kateri od naslednjih ukrepov povečanja prilivov v državni proračun je za vas najbolj sprejemljiv?« Mogoči so bili štirje odgovori: prvič, prodaja državnega premoženja, drugič, uvedba nepremičninskega davka, tretjič, poseg v socialne izdatke, in četrtič, ne vem. Naj vam država zviša davke ali naj proda državno premoženje? To je približno tako, kot če bi ljudi vprašal: naj vam država zapleni premoženje ali naj proda državno premoženje? Logično: rekli bi, naj raje proda državno premoženje. Le kdo bi hotel, da mu država zapleni premoženje?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Janez Černač, Kočevje

    Prodano!

    Ljudje se samo čudijo, če imajo bližnje srečanje s kakšnim bedastim zakonom, čeprav so ga sprejeli visoko šolani in izbrani ljudje v parlamentu. Vsi dobro vemo, da se tam ničesar ne zgodi brez razloga. Toda, kako je mogoče, da poslanci po dolgi proceduri nazadnje brez sramu hudo pohabijo resnico in zatolčejo našo pravico? To umazano delo opravijo lobisti za kapital in za druge hudodelske združbe, zato jih neuko... Več