Borut Mekina

8. 1. 2016  |  Mladina 1  |  Politika

Nedotakljivi

Eni uživajo človekove pravice. Drugi pa učinkovito kaznovalno politiko.

Nedotakljiva Janez Janša in Zoran Janković. Vsak izmed njiju se lahko »pohvali« z več deset postopki brez pravega epiloga.

Nedotakljiva Janez Janša in Zoran Janković. Vsak izmed njiju se lahko »pohvali« z več deset postopki brez pravega epiloga.
© Borut Krajnc

Kako ironično, da od tega dolgega, 20-letnega sklicevanja na človekove pravice nimajo koristi »tisti revčki, ki bi moral profitirati, ker govorimo o pravicah človeka«, je pred petimi leti, na enem od posvetov resignirano vzkliknil Boštjan M. Zupančič, slovenski sodnik na strasbourškem sodišču za človekove pravice, »ampak tiste barabe, ki so zato odlično plačale dobre advokate«. V Sloveniji, ki se je osamosvojila tudi s pomočjo znanega odbora za človekove pravice, pod vodstvom Igorja Bavčarja, poznejšega »tajkuna«, naj bi si nova elita sistem priredila, prevarala ljudi, pokradla bivšo državno lastnino in si skozi tranzicijo ustvarila vzporedni pravni sistem – svoja pravila za svoje privilegije. Novi, visoki pravni standardi naj bi koristili zgolj enim.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.