Borut Mekina

5. 10. 2018  |  Mladina 40  |  Politika

Madžari so v medije SDS doslej investirali že 2,4 milijona evrov

V LMŠ vendarle napovedujejo preiskovalno komisijo

Janez Janša in njegov mecen Viktor Orbán v Salzburgu nekaj dni pred zadnjo madžarsko finančno injekcijo v Janšev medijski konglomerat

Janez Janša in njegov mecen Viktor Orbán v Salzburgu nekaj dni pred zadnjo madžarsko finančno injekcijo v Janšev medijski konglomerat
© MTI

Mesec dni pred lokalnimi volitvami so po Sloveniji začeli delovati nenavadni lokalni spletni portali. V drugem največjem izmed njih, namenjenem Mariboru, naj bi bil za vsebino odgovoren Mitja Grmovšek, kot piše v razvidu medijev, ki ga vodi ministrstvo za kulturo. Na portalu ponujajo intervju s poslancem SDS Dejanom Kalohom, s poslancem SDS Marijanom Pojbičem, z Markom Remsom, predsednikom občinskega odbora SDS Duplek, pa z Renejem Pernekom, mladim športnikom, ki je sodeloval na športnih igrah SDS … A čeprav je Grmovšek sam podpisan pod intervjuji, objavljenimi v mediju, katerega odgovorni urednik naj bi bil, sam pravi, da ne ve, kako je portal nastal in kdo ga ureja.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.