Zastrupljeni Eros in Venerino maščevanje

Kaj naj stori papež, ko je zaščitni znak RKC postala spolna zloraba otrok, tako kot so Nietzschejev zaščitni znak nenavadni brki?

Papež Frančišek konec avgusta na maši na Irskem

Papež Frančišek konec avgusta na maši na Irskem
© Profimedia

Tačas na tretjem kamnu od sonca poteka kulturnozgodovinska drama neznanskih razsežnosti. Se tega dovolj zavedamo? To niso težave predsednika Trumpa, pri katerih ne manjka seksa in odvetnikov, čeprav tudi preplavljajo strani s prelomnimi novicami; ali težave iste narave njegovega sodniškega kandidata Kavanaugha, pri katerem prvo celo umanjka, drugo pa ne. Vozlišče te drame je čelni reženj Argentinca Jorgeja Maria Bergoglia, ki ga svet pozna kot papeža Frančiška. S pensilvanskimi razkritji spolnih zlorab mladoletnih, ki jih je obtožena duhovščina, se je nekaj predrlo: pred našimi očmi curkoma krvavi ena največjih organizacij v zgodovini človeštva.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.