Neetični tožilec

Vrhovni tožilec Jože Kozina je bil kaznovan, ker je omenil besedo Levica. Tožilci in sodniki, ki sodelujejo s SDS, pa ostajajo brezmadežni.

Vrhovni državni tožilec Jože Kozina je leta 2017 prejel medaljo za življenjsko delo na področju pravosodja

Vrhovni državni tožilec Jože Kozina je leta 2017 prejel medaljo za življenjsko delo na področju pravosodja
© Borut Krajnc

Vrhovni državni tožilec Jože Kozina je bil pred par dni pred božičem tožilsko etično komisijo »obsojen« neetičnega ravnanja – škodovanja ugledu in nepristranskosti tožilstva. Bi moral generalni državni tožilec Drago Šketa zdaj zoper Kozino odrediti disciplinski postopek? Bi morala biti končna posledica takega postopka prenehanje tožilske funkcije? Neetičnih tožilcev, sodnikov in nasploh pravosodnih funkcionarjev pač nočemo! SDS oziroma njen poslanec Danijel Krivec že misli tako, na zadnji dan starega leta je vlado vprašal, ali je Kozina še primeren za opravljanje tožilske funkcije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Erika Repovž, Svetovalka za odnose z javnostmi, Vrhovno državno tožilstvo RS

    Neetični tožilec

    Spoštovani odgovorni urednik gospod Grega Repovž, v članku z naslovom: Neetični tožilec, objavljenim v Mladini, dne 4. januarja 2019, ste bralcem posredovali napačno informacijo, da je Generalni državni tožilec RS Drago Šketa postopek pred Komisijo za etiko in integriteto glede javno izraženega mnenja vrhovnega državnega tožilca mag. Jožeta Kozine dne 28.9. 2018 na 1. Več

  • Polona Jamnik, Bled

    Neetični tožilec

    Ko sem prebrala članek »Neetični tožilec« (Mladina, 4. januar), sem se spraševala, ali je naš generalni državni tožilec Šketa neodvisen ali ni. Se je res zaradi politike (NSi) obrnil na komisijo za etiko in integriteto, rekoč, da se bo o nadaljnjih korakih glede vrhovnega državnega tožilca Kozina odločil, ko bo prejel njeno mnenje? V zadnji številki Mladine sem z zadovoljstvom prebrala »odmev« gospe Erike Repovž,... Več