Saša Eržen

 |  Mladina 12  |  Kultura  |  Hudo

Gigantski nahrbtnik

Pohištvo z naramnicami

© Arhiv Mladine

Pariški teden mode je pred tedni presenetil z miniaturno torbico znamke Jacquemus, ki v širino meri pet centimetrov in v katero gre le par kovancev ali bonbon. Na drugem koncu sveta pa je japonska firma CWF udarila z nasprotnim ekstremom in izdelala gigantski nahrbtnik, v katerega gre kar sto osemdeset litrov robe. Videti je popolnoma enako kot običajen nahrbtnik, s prednjim žepom, ročajem na vrhu in oblazinjenimi naramnicami, na katerih ne manjka dodaten razbremenilni pas, ki se zapne čez prsni del. Njegovo ime backpacker’s closet, omara popotnika z nahrbtnikom, sporoča, da naj bi bilo vanj mogoče pospraviti celotno garderobo, kar zna biti v primeru študentov ali minimalistov čisto res. Priporočajo ga tako za prenašanje kot za na taborjenje, kjer naj bi nadomeščal pohištvo. Dejansko se lahko uporablja kot dodatna omara, glede na to, da vanj zleze cela odrasla ne preobilna oseba, ki je skrčena, pa tudi kot kabina, v katero se lahko zatečemo, kadar hočemo imeti mir. Nahrbtnik v višino meri točno en meter, izdelan je iz najlona in prazen tehta poldrugi kilogram, na voljo pa je v olivno zeleni, črni in bež barvi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.