Peter Petrovčič

24. 5. 2019  |  Mladina 21  |  Politika

Iz Slovenije v hrvaško-bosanski pekel

Slovenija z izganjanjem beguncev na Hrvaško nosi odgovornost za vse, kar se jim tam zgodi, čeprav je to skrito očem

Begunec pojasnjuje ravnanje hrvaške policije. Reportaža švicarske nacionalne televizije SRF, v kateri so bili objavljeni tudi posnetki vračanja beguncev v BiH.

Begunec pojasnjuje ravnanje hrvaške policije. Reportaža švicarske nacionalne televizije SRF, v kateri so bili objavljeni tudi posnetki vračanja beguncev v BiH.

Sedemnajstega maja, v noči s petka na soboto, so policisti izpeljali racijo v Avtonomni tovarni Rog v Ljubljani. Popisali in preiskali so 29 ljudi, med njimi številne prosilce za azil oziroma begunce, preiskali so prostore, si zapisali številke registrskih tablic tam parkiranih avtomobilov … Šlo je za obsežno akcijo, kakršne v Rogu ne pomnijo. Potekala pa je le nekaj ur po tem, ko je civilna družba razkrila nezakonito ravnanje slovenske policije z begunci na meji.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.