IK, STA

 |  Politika

FOTO: Ameriška veleposlanica v Pahorjevem slogu 

Lynda Blanchard na kotalkah v ljubljanskem drive-in kinu delila pokovko 

Ameriška veleposlanica na kotalkah streže pokovko

Ameriška veleposlanica na kotalkah streže pokovko
© Kino Bežigrad

Ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda Blanchard, ki jo je navdušilo obujanje ameriške kino kulture v Ljubljani, si je pred filmsko projekcijo v drive-in kinu na Viču prejšnji teden nadela kotalke, se zapeljala med obiskovalce v avtomobilih, jih presenetila z brezplačno pokovko in z njimi poklepetala.

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji se je namreč pridružilo projektu drive-in kina Bežigrad, ki na parkirišču Centra Vič sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let prejšnjega stoletja.

© Kino Bežigrad

Pred filmsko projekcijo filma Prvi človek, ki sledi zgodbi ameriškega astronavta Neila Armstronga, ki je kot prvi človek stopil na Luno, si je veleposlanica Blanchard po štiridesetih letih prejšnji četrtek nadela kotalke, se zapeljala med obiskovalce, jih presenetila z brezplačno pokovko in z njimi poklepetala. 

Lynda Blanchard je drive-in kino izkusila le enkrat v svojem otroštvu; takrat zvoka filma ni poslušala prek avtoradia, ampak je vsak avtomobil dobil poseben prenosni zvočnik, ki so ga zataknili za avtomobilska vrata, je dejala.

Predsednik republike Borut Pahor pa se najbrž že sprašuje, zakaj se kotalkanja med avtomobili v drive-in kinu ni spomnil on ... 

Lynda Blanchard

Lynda Blanchard
© Kino Bežigrad

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.